Aşa-i ca le-am zis îmbârligat tare??Daca reţeta-i aşa simpla,am vrut sa fac un pic de impresie.Inspiraţia am gasit-o la Antonia şi ale ei Dulcegarii culinare,dar am modificat putin reţeta ei dupa gustul meu.
Pentru inceput,tapetam o tava de 20x30 cm cu faina sau hartie de copt,cum preferati.
Ciocolata maruntita,o punem impreuna cu untul intr-un vas pe baie de aburi.Avem grija ca fundul vasului in care este ciocolata sa nu ajunga in apa.Nu e nevoie sa amestecam prea mult asa ca ne ocupam de restul compozitiei.
Adica batem strasnic cele 5 oua cu zaharul,folosind viteza maxima a mixerului,ori daca vreti putina miscare,puteti sa incercati si cu telul...eu am folosit totusi mixerul,din motive de lene.Punem si esentele.
Turnam amestecul de ciocolata in fir subtire peste crema de oua,incorporam si faina amestecata cu sare.Mixam inca 1-2 minute,la viteza mai mica de data aceasta.
Punem compozitia in tava pregatita,deasupra punem cateva linguri de dulce de leche si amestecam putin cele doua compozitii cu ajutorul unui betisor,pentru a crea efectul marmorat.Asa era ideea,la mine s-a cam scufundat caramelul .
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.Dupa aproximativ 15 minute,deschidem cuptorul si aruncam repejor merisoarele confiate,astfel ele vor ramane in partea de mijloc a blatului,nu se vor scufunda de tot(ale mele au cam ramas deasupra chiar).Lasam blatul sa se coaca pana cand crusta crocanta va crapa,dar nu mai mult de 40 de minute.
Prajitura trebuie sa ramana crocanta in exterior dar moale si lipicioasa in interior.
Lasam sa se raceasca,apoi o taiem si savuram cu pofta fiecare patratel.