Negresa cu glazura de ciocolata

de Meea in Dulciuri, 30 Aug 2015 | 3145 vizualizari

 

Pentru iubitorii de ciocolata reteta este ideala! Trebuia sa pregatesc ceva dulce pentru baby shower-ul Monicai Sandru si m-am gandit ca siguuur vor iubi ciocolata mamicile frumoasele! M-am abatut umpic de la reteta de baza pentru negresa, dar e si mai buna! Daca doriti o consistenta mai densa si lipicioasa,renuntati la praful de copt,si mai adaugati 2 linguri de faina,iar ciocolata pentru glazura adaugati-o in amestec si lasati-o mai putin in cuptor:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 200g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 200g faina
  • 100g ciocolata topita
  • Pentru Glazura:
  • 250g ciocolata neagra
  • 50ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

          Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe) si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile. Dupa ce am omogenizat, punem cele 3 linguri de cacao, faina si praful de copt.Amestecam cu miscari ample de jos in sus. La final adaugam ciocolata topita. Intr-o tava tapetata cu ulei si faina, punem aluatul si il lasam la cuptor pentru aprox. 20-25 sau facem testul cu scobitoarea si vedem daca este gata :). La mine este simplu, nu trebuie spalat vasul, tata iubeste sa "curete" vasul de prajituri :))

           Punem ciocolata si frisca pe baie de aburi pana cand aceasta se topeste si lasam la racit.

           Taiem blatul in forma de patratele(sau orice forma),glazuram cu ciocolata si ornam cu fructe,apoi lasam la frigider pana ciocolata se intareste:).Serviti-o cat mai repede si inainte de ora 18 :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bomboane ciocolatoase