Negresa cu ciocolata

de Laly in Prajituri, 22 Oct 2010 | 14893 vizualizari

 

Fara ciocolata deasupra este o excelenta prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 1/2 cani cu apa
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1 1/2 cana cu zahar
  • 3 cani cu faina
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete praf de copt
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 50 gr nuca
  • 50 gr unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata:

Intr-un vas,se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet.Se adauga cacao,uleiul si sarea.Se adauga esentele,faina si praful de copt si se omogenizeaza bine.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se introduce la cuptor la foc potrivit circa 45 de minute.Se face testul cu scobitoarea.

Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi cu 50 gr de unt.

Cand este gata prajitura se toarna deasupra ciocolata topita si se presara miezul de nuca.Se taie numai cand s-a racit complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

11.11.2010, 10:19

Aceasta prajiturica...e fix pe gustul meu ciocolatos...arata o minune!

elena1988 1

24.02.2011, 09:45

jolygina 1

10.02.2012, 15:22

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta