Negresa cu caise

de Criss in Prajituri, 26 Iun 2012 | 7151 vizualizari

 

Am ramas in urma cu postarile, stiu, nici cu prezenta pe site nu stau prea bine. Am avut zile lungi si grele la munca si asta pentru ca ma pregatesc sa plec in concediu si vreau sa las treburile cat de cat terminate pana ma intorc.
Dar azi revin pe fuga sa va indulcesc cu o prajitura absolut delicioasa.
Sambata am cumparat niste caise absolut superbe. Cand le-am vazut in piata atat de mari, de frumoase si doar la 6 lei/kg n-am stat pe ganduri. Din pacate am fost dezamagita de caisele italienesti, superbe dar fara gust. Si atunci mi-a venit ideea sa incerc aceasta prajitura pe care o vazusem si anul trecut. Reteta aceasta e prezenta pe multe bloguri, insa eu am ales varianta de pe blogul Edith's kitchen . (Multumesc pentru reteta.) Prajitura e foarte buna, are o textura umeda si un gust puternic de ciocolata. Am sa postez asadar reteta lui Edith si modificarile mele.
Pentru o tava 32 x 22 cm

 

INGREDIENTE

  • -200 g faina
  • -200 g zahar
  • -160g unt
  • -4 oua
  • -8 linguri cacao (am pus 6)
  • 3-4 lg ciocolata rasa/sfaramata (am pus 50 g ciocolata amaruie Laura)
  • 280 g iaurt natural (am pus 2 iaurturi Danone cremoso si putina frisca lichida)
  • -un pachet praf de copt
  • -un praf de sare (n-am pus deloc)
  • -6 caise potrivite (taiate in jumatate)
  • -2-3 linguri zahar brun (am pus zahar normal)
  • -unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu caise:

Ungem bine tava cu unt si presaram zahar brun din abundenta. Apoi asezam jumatatile de caise la o distanta de egala una de cealalta, cu partea in care a fost samburele in jos.

Punem intr-un bol untul moale, zaharul si mixam bine. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao, iaurturile si frisca. Eu am amestecat cu mixerul din comoditate :D insa voi puteti amesteca si cu o lingura sau o paleta.Adaugam apoi ciocolata rasa si in final albusurile batute spuma, de aceasta data obligatoriu renunta la mixer si amestecam usor cu o paleta de jos in sus.  Turnam usor amestecul cremos si ciocolatos peste caise si coacem prajitura in cuptorul preincalzit timp de 40 minute.

 Lasam sa se racoreasca si intoarcem prajitura, apoi o portionam. Se lasa in frigider si se serveste dupa ce s-a racit complet. E foarte buna, cremoasa, ciocolatoasa si se combina perfect cu gustul acrisor al caiselor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Teo 1

26.06.2012, 22:40

imi place...!

Criss 1

27.06.2012, 08:37

Multumesc mult dragele mele.
Ma bucur ca va place.

Criss 1

27.06.2012, 08:37

Simona, eu ma gandesc la o varianta putin modificata, cu visine.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata reteta simpla si delicioasa