Negresa

de Constelatialeu in Prajituri, 19 Feb 2013 | 4048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina rama
  • 260 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cana cu lapte
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 cana faina
  • nuci
  • stafide
  • visinata sau coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se pune la fiert laptele cu zaharul,cand s-a dizolvat zaharul se adauga margarina amestecant incontinuu.Se pune cacaoa cernuta si se lasa sa dea in 1-2 clocote. Se lasa la racit, dupa care se pun galbenusurile unul cate unul si se omogenizeaza bine, se adauga un pic de coniac sau visinata. Din aceasta compozitie oprim cca un sfert pentru glazura. In restul adaugam albusurile batute spuma, stafide si nuca taiata si la final cana de faina. Intr-o tava 20/30 se toarna compozitia si se da la cuptorul incins cca 25-30 minute. E gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se toarna peste ea, asa calda, glazura oprita. Se taie cand s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Negresa ca la mama acasa