Negresa

de Rocsi in Prajituri, 7 Iun 2011 | 4590 vizualizari

 

Este reteta Dyei!!!O recomand ca iese gustoasa si aerata!!Multumesc Dya!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte
  • 3 sferturi de cana zahar
  • 1 lingura margarina
  • 5 oua
  • 3 linguri cacao
  • 200-220 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 canita miez de nuca
  • nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Intr-o cratita punem zaharul ,laptele,margarina si cacaua.

o punem pe foc si ii dam cateva clocote.

luam cratita de pe foc si lasam sa sa raceasca acest sirop.

separam albusurile de galbenusuri.

albusurile le batem spuma.

peste siropul rece punem faina.

apoi incorporam galbenusurile .

punem si praful de copt,esenta si albusurile batute spuma,pe care le amestecam cu o lingura de jos in sus.(daca vi se pare cam groasa compozitia mai puneti cateva linguri de lapte).

luam o tava dreptunghiulara de aragaz,o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt.

punem compozitia in tava,iar deasupra punem bucatele de miez de nuca taiata.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana ce prajitura este coapta(verificati cu o scobitoare).

o scoatem,o lasam sa se raceasca iar deasupra o ungem cu nutella.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură Negresă