Nectar de piersici

de Ina in Sirop / Compot, 15 Sep 2016 | 24098 vizualizari

 

Anul acesta piersicul din curte nu a rodit atat de mult ca in anii trecuti, dar piersici au fost suficiente pentru a prepara si compot si nectar .

 

INGREDIENTE

  • piersici coapte
  • zahar brut
  • 1 lamaie
  • apa
  • sticle curate
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de piersici:

Piersicile se spala bucata cu bucata in 2-3 ape reci, se feliaza si se indeparteaza samburii. Feliile se pun intr-o oala mare, turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la fiert pentru cca. 20 minute ( timpul de fierbere depinde de cantitatea de fructe pe care o avem si de cat de coapte sunt). Adaugam la fierbere o lamaie taiata in 4.

Cand coaja se desface usor de pe pulpa fructului oprim focul si indepartam bucatile de lamaie.

Pasam feliile de piersici in blender, adaugam apa pana obtinem consistenta dorita si zahar ( eu am folosit zahar brut ) atat cat dorim sa fie de dulce nectarul.

Turnam nectarul fierbinte in sticle curate, capsam si sterilizam pentru 30 minute intr-o oala cu apa care sa ajunga la 1 cm. sub capac. Lasam sa se raceasca sticlele in apa in care au fiert sau acoperite cu prosoape .

Depozitam in spatii aerisite si racoroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

16.09.2016, 20:58

Ce minunat! Nu vinzi putin din el?

Ina 1

18.09.2016, 22:43

Rocsi ))))
Cred ca-mi fac taraba in fata portii ))

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nectar de piersici