Foarte bun si parfumat! Multumesc Vio_dreams (site-ul caietul cu retete).
Alegem piersicile care sunt coapte bine.
Le spalam, le curatam de pielita si le scoatem samburii.
Cu ajutorul unui blender transformam fructele intr-un piure fin.
Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul peste ele. amestecam, apoi turnam apa.
Punem cratita pe foc si mai amestecam din cand in cand. Lasam sa clocoteasca pana se ingroasa putin.
Dupa ce s-a ingrosat putin, turnam nectarul fierbinte in sticlele sterilizate si le inchidem.
Lasam sa se raceasca nectarul in sticle, apoi asezam un prosop pe fundul cratitei in care urmeaza sa le fierbem.
Invelim fiecare sticla in cate-o laveta si turnam apa (sa ramana cratita goala de doua degete).
Punem cratita pe foc si lasam pana incepe sa clocoteasca.
Lasam sticlele sa se raceasca in cratita, apoi le scoatem si le depozitam in camara.
1
Din ingredientele de mai sus am obtinut 12 sticle de 330 ml.