Nectar de piersici

de Angelina_Elena in Bauturi, 19 Sep 2013 | 17808 vizualizari

 

Foarte bun si parfumat! Multumesc Vio_dreams (site-ul caietul cu retete).

 

INGREDIENTE

  • 3 kg piersici (fara samburi)
  • 900 g zahar
  • 1.6 l apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de piersici:

Alegem piersicile care sunt coapte bine.

Le spalam, le curatam de pielita si le scoatem samburii.

Cu ajutorul unui blender transformam fructele intr-un piure fin.

Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul peste ele. amestecam, apoi turnam apa.

Punem cratita pe foc si mai amestecam din cand in cand. Lasam sa clocoteasca pana se ingroasa putin.

Dupa ce s-a ingrosat putin, turnam nectarul fierbinte in sticlele sterilizate si le inchidem.

Lasam sa se raceasca nectarul in sticle, apoi asezam un prosop pe fundul cratitei in care urmeaza sa le fierbem.

Invelim fiecare sticla in cate-o laveta si turnam apa (sa ramana cratita goala de doua degete).

Punem cratita pe foc si lasam pana incepe sa clocoteasca.

Lasam sticlele sa se raceasca in cratita, apoi le scoatem si le depozitam in camara.

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus am obtinut 12 sticle de 330 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nectar de piersici