Nebunie Dulce

de yogoskitchen in Prajituri, 6 Feb 2012 | 5446 vizualizari

 

O prajitura care te indulceste

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 200 ml de iaurt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 2 fiole esenta de rom
  • 6-7 linguri zahar brun
  • apa
  • toping de ciocolata
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nebunie Dulce:

Dezgheatam foile de placinta dupa care le taiem pe lung.

Intr-un vas mare batem ouale cu zahar; adaugam ulei, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Adaugam esenta de rom si amestecam totul bine. Punem zdrentele foilor de placinta in compozitia obtinuta pana se patrund. Turnam compozitia intr-un vas termorezistent, dam prajitura la cuptor cca. 35-40 de minute pana se rumeneste.

Cat timp este la cuptor preparam siropul de zahar ars: ardem pe foc foarte mic 6-7 linguri de zahar brun si cand incepe sa se caramelizeze adaugam trei pahare mari de apa. Lasam sa se topeasca caramelul si fierbem pana scade putin.

Dupa 40 minute scoatem prajitura din cuptor si turnam siropul de zahar ars peste.

 

TIPS-URI

1

siropul se va absorbi incet incet pe masura ce il vom turna.

2

topingul este optional :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Nebunie Dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]