Naut cu sos de rosii si chiftele

de katty in Oaie, 18 Noi 2014 | 7449 vizualizari

 

Ador nautul , de aceea gasesc mereu variante de retete .

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva naut sau 150 gr naut fiert in prealabil
  • 1-2 ardei kapia
  • 4-5 rosii bine coapte sau 1 conserva de rosii
  • 1 iaurt gras
  • 200 ml supa de pui
  • 400 gr carne tocata de miel
  • 2 oua
  • usturoi tocat
  • patrunjel verde tocat fin
  • cimbru
  • boia iute
  • sare
  • piper negru macinat
  • ulei pentru prajit

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naut cu sos de rosii si chiftele:

Amestecam carnea tocata cu ouale , sare , piper , usturoiul  pisat, patrunjel verde tocat si cimbru .
Modelam chiftelute rotunde , mici , pe care le prajim in uleiul incins .Scoatem chiftelele pe o farfurie .Scurgem uleiul ramas printr-o sita si il punem intr-o tigaie curata (daca este prea mult punem mai putin .

Spalam ardeiul si rosiile , le curatam de cotoare si le taiem bucati mai mici . Le punem intr-un robot si le mixam pana obtinem o pasta . In uleiul pe care l-am oprit punem pasta de rosii si ardei , iaurtul si fierbem 5 minute . Adaugam nautul si fierbem in continuare pana incepe sa scada . Potrivim de sare si piper , adaugam boiaua iute si chiftelele cate una .

Lasam sa mai fiarba cateva minute . Servim chiftelele cu sos  si iaurt , presarate cu patrunjel verde tocat fin .

Daca ti-a placut reteta noastra "Naut cu sos de rosii si chiftele" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de naut cu spanac si curry in stil asiatic - Reteta savuroasa cu legume