Napolitane cu trei tipuri de crema

de zena18 in Prajituri, 13 Apr 2014 | 16226 vizualizari

 

Un desert simplu si gustos :)

 

INGREDIENTE

  • Foi de napolitana
  • Pentru crema de caramel
  • 200 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 200 gr biscuiti macinati
  • Pentru crema de cocos
  • 250 gr unt
  • 200 gr cocos
  • 200 gr zahar pudra
  • Pentru crema de ciocolata
  • 200 gr ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 150 ml smantana dulce pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu trei tipuri de crema:

Se pune zaharul intr-o oala la caramelizat.Dupa ce se topeste si prinde culoarea specifica ,se pune apa cu atentie si se amesteca pana se topeste.Se pun biscuitii si se omogenizeaza.Compozitia astfel obtinuta se pune peste prima foaie de napolitana.

Se amesteca untul cu zaharul pana se formeaza o crema iar zaharul se topeste.Se adauga nuca de cocos si se amesteca.Punem a doua-a foaie de napolitana iar deasupra intindem bine crema de cocos.

Intr-o oala topim ciocolata dupa care adaugam smantana lichida.Omogenizam bine cu grija sa nu se prinda iar apoi intindem peste a 3-a foaie.Se lasa cateva ore sa se inmoaie foile...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu trei tipuri de crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu betisoare de Finetti