Napolitane

de laylalala in Prajituri, 8 Feb 2011 | 12415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 250 gr unt, la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 250 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 100 gr lapte praf
  • 2 linguri smantana
  • 3 galbenusuri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane:

Incinge aparatul de copt aluat de napolitane.

Pentru aluat, bate untul cu zaharul. Incorporeaza ouale. Adauga faina amestecata cu bicarbonat alternand cu laptele caldut. Coace foile pe rand apoi lasa-le sa stea intr-un loc uscat si racoros timp de 24 ore.

Pentru crema, topeste ciocolata cu untul. Ia cratita de pe foc si adauga laptele praf si smantana. Lasa crema sa se raceasca putin apoi incorporeaza galbenusurile.

Pentru asamblare unge fiecare foaie de napolitana cu 1-2 linguri de crema si suprapune cate 5-6 foi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

ieri la 07:06

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

pe 05.05 la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

pe 05.05 la 08:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitane