Prajiturica aceasta delicioasa a facut-o mama mea iar reteta apartine D-lui Cristian Borod, vestitul Bucatar maniac. Noua ne-a placut in mod deosebit, crema este potrivit de moale pentru a fi intinsa cu usurinta si deosebit de gustoasa. Am dat cuiva sa guste din aceasta prajitura si mi-a spus ca parca-i miere :-). Deci merita sa o incercati si se face si foarte usor!
Se caramelizeaza 200 gr zahar (o cana). Cand are culoarea chihlimbarie (aurie) , se adauga margarina taiata cubulete (toata o data) si se amesteca repede pana se omogenizeaza.
Separat se mixeaza ouale cu cealalta cana de zahar (200 gr) pana devin spumose si isi tripleaza volumul. Acest amestec se adauga peste mixul de caramel si se amesteca bine cu o lingura de lemn pana la incorporare. Se lasa pe foc mic, mesteccand continuu, cca 15 min., pana se ingroasa putin.
Se trage de pe foc si se adauga esenta de rom si nuca prajita si tocata mai mare.
Se lasa la racit apoi ungem foile de napolitana cu crema, presam prajitura cu ceva greu (fund de lemn sau cratita cu apa) si o lasam pana a doua zi sa se fragezeasca.
Se taie romburi sau patrate si se poate glazura cu ciocolata topita.
Pofta buna! este delicioasa!