Dupa reteta de Naans cu branza topita, va propun o varianta cu carne. Au fost si mai apreciate decat cele cu branza, o reteta delicioasa pe care o voi reface cu siguranta.
In India les naans se servesc simple sau unse cu unt amestecat cu usturoi zdrobit sau doar cu ghee- un ulei foarte sanatos, obtinut din unt.
http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/01/naans-cu-carne-tocata.html
Pentru 6 placinte :
Pentru 24 chiftelute: nu le-am folosit pe toate, puteti face jumatate
Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă, cu zahărul.
Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute.
În bolul robotului (sau într-un castron), se amestecă toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea.
Adăugați drojdia, iaurtul, uleiul si jumatate din apa.
Framantati bine aluatul timp de 15 până la 20 de minute cu mâna (10 minute la robot).
Se adaugă progresiv apa ramasa. Obiectivul este ca aluatul sa devina neted și sa nu se mai lipeasca de pereții vasului!
Nu ezitați să adaugați apă sau făină pentru a obține consistența dorită.
Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald, aproximativ 2-3 ore.
Intre timp, pregatiti chiftelutele
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
Muiati painea in apa rece, scurgeti-o bine.
Amestecati intr-un castron toate ingredientele, puneti sare, piper.
Cu mainile trecute prin apa rece, formati bile si prajiti-le in uleiul incins la foc mediu.
Cand sunt bine colorate, le scoateti pe o hartie absorbanta.
După ce aluatul a crescut, se formează 12 bile mici (de marimea unei mandarine).
Dati-le prin faina 2 bile si intindeti-le cu sucitorul, de marimea unei farfurii mijlocii.
Sfaramitati 2 chiftelute si puneti-le pe prima foaie.
Se acopera cu a 2a foaie, apasand bine marginile.
Puneti pe foc o tigaie de teflon sau o tigaie de clatite.
Așezați cu grijă un naan si prajiti-l 4 minute pe fiecare parte.
Se pune pe un platou de serviciu si se ung cu un pic de unt.
Se servesc imediat.
O minunatie cu o salata verde !