Naans cu carne tocata - Keema naans

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2017 | 3350 vizualizari

 

Dupa reteta de Naans cu branza topita, va propun o varianta cu carne. Au fost si mai apreciate decat cele cu branza, o reteta delicioasa pe care o voi reface cu siguranta.

In India les naans se servesc simple sau unse cu unt amestecat cu usturoi zdrobit sau doar cu ghee- un ulei foarte sanatos, obtinut din unt. 


http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/01/naans-cu-carne-tocata.html

 

INGREDIENTE

Pentru 6 placinte :

  • 500 g de făină
  • 18 cl apă
  • 125 g iaurt natur (1 iaurt)
  • 4 linguri de ulei vegetal
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingurita de zahăr
  • 2 varfuri de cutit de praf de copt
  • 1 plic de drojdie uscată (7-8g)
  • 2 chiftelute/naan

Pentru 24 chiftelute: nu le-am folosit pe toate, puteti face jumatate

  • 400 g de carne tocata de vita
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou
  • 2 felii de paine
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naans cu carne tocata - Keema naans:

Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă, cu zahărul.

Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute.

În bolul robotului (sau într-un castron), se amestecă toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea.

Adăugați drojdia, iaurtul, uleiul si jumatate din apa.

Framantati bine aluatul timp de 15 până la 20 de minute cu mâna (10 minute la robot).

Se adaugă progresiv apa ramasa. Obiectivul este ca aluatul sa devina neted și sa nu se mai lipeasca de pereții vasului!

Nu ezitați să adaugați apă sau făină pentru a obține consistența dorită.

Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald, aproximativ 2-3 ore. 

Intre timp, pregatiti chiftelutele

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Muiati painea in apa rece, scurgeti-o bine.

Amestecati intr-un castron toate ingredientele, puneti sare, piper.

Cu mainile trecute prin apa rece, formati bile si prajiti-le in uleiul incins la foc mediu.

Cand sunt bine colorate, le scoateti pe o hartie absorbanta.

După ce aluatul a crescut, se formează 12 bile mici (de marimea unei mandarine). 

Dati-le prin faina 2 bile si intindeti-le cu sucitorul, de marimea unei farfurii mijlocii.

Sfaramitati 2 chiftelute si puneti-le pe prima foaie. 

Se acopera cu a 2a foaie, apasand bine marginile.

Puneti pe foc o tigaie de teflon sau o tigaie de clatite.

Așezați cu grijă un naan si prajiti-l 4 minute pe fiecare parte.

Se pune pe un platou de serviciu si se ung cu un pic de unt.

Se servesc imediat.

O minunatie cu o salata verde !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Naans cu carne tocata - Keema naans" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Plăcintele crețe ale bunicii