Musuroi de cartita

de Mirela Suba in Prajituri, 5 Noi 2013 | 3283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 160 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr faina
  • 25 gr cacao
  • 2 linguri apa rece
  • 3 lg ulei
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 8 lg gris (sau cat cuprinde)
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • o margarina Rama Maestro
  • si 7-8 babane curatate de coaja
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Blatul:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma si se adauga putina sare. Apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat,dupa ce s-a topit zaharul cat de cat se adauga galbenusurile, apa, uleiul si faina care a fost amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi cernute in prealabil. Se pune in tava cu fund detasabil si de coace pana se trece testul cu scobitoarea. Apoi se lasa la racit.

Crema:

Cei 500 ml de lapte se pun intr-o oala si se pune la foc mic pe ochiul de la aragaz, apoi se pune incet grisul, daca este prea subtire se mai adauga gris, intre timp se adauga zaharul vanilat. Se amesteca pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga margarina si se amesteca cu mixerul pana se incorporeaza totul.

Se taie cam 2 cm de la marginea blatului si se ia capacul de la blat.

Apoi se pune un strat de banane,un strat de crema apoi iar banane si ultimul strat de crema.

Peste ultimul strat de crema se adauga capacul de la blat sfaramitat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

05.11.2013, 20:21

Ce bine ca ai ales sa il pregatesti in casa

_Alina_ 1

06.11.2013, 08:22

Mirela Suba 1

06.11.2013, 22:28

da , si e mult mai sanatos decat cel la cutie multumesc pt apreciere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita