Musuroi de cartita

de gaby_duceag in Dulciuri, 5 Ian 2013 | 57881 vizualizari

 

Cartitele au facut ravagii anul asta. Una a facut un musuroi de cartita taman in bucataria mea. Inarmata cu un cutit bine ascutit am vrut s-o prind dar ferind pamantul de deasupra musuroiului am dat de frisca, de banane ...Buna treaba...Sa mai vina pe la noi :-??

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri faina grau
  • 3 linguri cacao neagra
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • o lingurita esenta de rom
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

Umplutura

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 4 linguri zahar pudra
  • o pastaie vanilie
  • 1-2 plicuri intaritor frisca (sau un plic gelatina 10gr)
  • 50 gr ciocolata tocata
  • o lingurita cacao pt pudrat
  • 4-5 banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Nu stiam ce sa fac azi bun si plimbandu-ma printre rafturile de la supermarket am vazut cutiile de la Dr. Oetker si mi-am amintit ca de mult mi-as fi dorit sa testez reteta de musuroi de cartita.

Am luat cutia si cand am citit pe ea numa' de plicuri, pudre, etc...am zis pass, imi pot face eu singura reteta :))

Avem nevoie de un blat dens , usor de scobit, banane, ciocolata, si-o crema pufoasa care sa completeze totul. E prima oara cand fac reteta asta dar la a doua "executare"voi aduce modificari.

In primul rand as alege banane extrem de coapte, s-ar taia foarte usor, si-as pune doua plicuri de intaritor, nu unul. Daca agreati gelatina, e perfect, asta ar trebui sa puneti, de data asta eu am vrut s-o evit :).


Blat . Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.

Albusurile mixeaza-le spuma cu-n praf de sare.Adauga zaharul si mixeaza pana e diluat complet.

Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt si adaug-o peste albusuri. Pune si galbenusurile si omogenizeaza usor.

Unge o forma de tort cu diamentrul de 26 cm cu ulei, tapeteaza-i fundul cu faina si toarna compozitia pentru blat.

Baga forma in cuptorul preincalzit si coace blatul 35-40 min. la foc mic.

Intre timp amesteca frisca cu smantana, zaharul pudra, miezul pastaii de vanilie si incepe sa mixezi la viteza mica. Dupa 3minute adauga plicurile de intaritor pentru frisca si mareste viteza de mixare. Te opresti cand ai obtinut o frisca cu o consistenta ferma, incorporezi ciocolata tocata si dai vasul la rece.

Scoti blatul de la cuptor si-l lasi sa se raceasca. Intre timp...spala vasele :-)))

Cand blatul e rece il scobesti obtinand o adancitura in blat in care vei aseza bananele fie intregi, fie feliate.

Pune crema peste banane.

Peste crema pune miezul de blat pe care l-ai scobit , faramitandu-l.

Preseaza usor cu mana sa se imprieteneasca bine cu crema, pudraza cacao apoi da-l la rece pentru cateva ore.

Eu l-am taiat pe loc, nu l-am mai dat nicaieri la rece :)))

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita cu piersici