Muschi de vita fraged

de laylalala in Vita, 14 Sep 2011 | 21268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr muschi de vita
  • 50 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 litru lapte
  • 1 morcov, curatat si taiat cubulete
  • 1 tija de patrunjel, curatata si taiata cubulete
  • 3 catei de usturoi, curatati
  • 5 frunze de salvie proaspata
  • 1 lingura de frunze proaspete de cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • sare&piper, dupa gust
  • 40 gr amidon alimentar dizolvat in 50 ml apa rece
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de vita fraged:

1. Incinge cuptorul la 160°C.

2. Sareaza si pipereaza muschiul de vita apoi prajeste-l pe toate partile ,cate putin, in 50 gr unt si 2 linguri ulei de masline.

3. Aseaza muschiul de vita intr-un vas termorezistent, adauga legumele, ierburile aromate, sare si piper, dupa gust.Toarna laptele peste vita si legume. Acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor 2 ore. Dupa cele doua ore, inlatura folia de aluminiu si mai da la copt inca 1 ora, intorcand carnea din cand in cand.

4. Scoate carnea de vita si infasoar-o in folie de aluminiu pana cand prepare sosul. Strecoara laptele din vas si pune-l intr-o cratita la fiert. Adauga amidonul si amesteca pana cand sosul incepe sa se ingroase putin.

5. Serveste carnea de vita cu sosul preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita fraged" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gepuk (Tocanita condimentata de vita)