Ceapa se curata si se toaca marunt apoi o calim in doua linguri cu unt.  Adaugam ciupercile taiate marunt dupa ce ceapa a devenit sticloasa,  lasam sa fiarba la foc potrivit cam 15 minute.
Adaugam vinul si smantana si lasam sa fiarba pina scade , amestecand  mereu.Luam vasul de pe foc , asezonam si adaugam patrunjelul verde  tocat. Amestecam pina se omogenizeaza si dam la rece.
Asezonam muschiul pe toate partile si il rumenim in 3 linguri de unt pe toate partile pina prinde o culoare frumoasa aramie.
Luam bucata de aluat , o netezim si intindem amestecul de ciuperci cu  ajutorul unei linguri pe intreaga suprafata a aluatului , mai putin doua  degete la margimea aluatului care le lasam libere.Muschiul il ungem cu  pateul de gasca si al asezam peste ciuperci. Rulam aluatul cu muschiul ,  incet , cu grija sa nu se rupa aluatul, nu prea strans si presam bine  marginile.
Cele doua galbenusuri le batem bine si ungem cu ele aluatul pe care il asezam intr-o tava unsa cu putin unt.
Muschiul se coace in cuptorul dinainte incalzit, cam 50-60 minute pina  devine auriu.Se scoate din cuptor si se feliaza cu grija, servindu-se  alaturi de garnitura de cartofi, orez sau alte legume.Si o salata  bineinteles....
Pofta mare !