"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
De data aceasta am combinat urmatoarele produse Delikat pentru o musaca gustoasa: "Amestec de ierburi si boia", "Piper negru boabe", "Maghiran", "Oregano", "Boia de ardei dulce" si "Amestec de ierburi italiene".
Amestecul de ierburi si boia de la Delikat are in compozitie boia de ardei, faina de mustar, patrunjel, ceapa, usturoi, arpagic, oregano, piper negru si alb, zahar din trestie de zahar, sare de mare, ardei gras rosu si ulei de masline extravirgin.
Amestecul de ierburi italiene de la Delikat are in compozitie ceapa, faina de mustar, patrunjel, rosii, oregano, busuioc, usturoi, cimbrisor, piper negru, curcuma, zahar din trestie de zahar, sare de mare, pudra de mar si ulei vegetal de masline extravirgin.
Cu asa ingrediente, cum sa nu iasa mancarea gustoasa?
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, amestecul de ierburi si boia de la Delikat, apa cat sa ii acopere si sarea. Se fierb, iar la final se paseaza.
Carnea tocata de pui se caleste intr-o tigaie cu ulei, impreuna cu putin piper proaspat macinat de la Delikat si o lingurita de sare. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), se lasa sa scada apa lasata, apoi se adauga bulionul, putin maghiran uscat de la Delikat, putin oregano uscat de la Delikat, o lingurita cu varf de "Boia de ardei dulce" de la Delikat si 50 ml apa. Se lasa sa scada, apoi se adauga o lingurita de"Amestec de ierburi italiene" de la Delikat. Se mai tine un minut la foc, dupa care se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu doua oua.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se amesteca doua oua cu patru linguri de bulion.
Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din piureul de cartofi. Se adauga jumatate din carne, felii de castraveti murati, jumatate din amestecul de oua si bulion si jumatate din cascavalul ras. Dupa aceea se repeta aceste straturi. Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand cascavalul se rumeneste frumos.
*Din cauza ca nu a fost vasul suficient de inalt, am improvizat si am pus niste hartie de copt pe margini si l-am pus intr-o tava ca sa nu curga prin cuptor.