Musaca de Dovlecei si Piept de pui

de Alina26 in Pui, 8 Noi 2013 | 9529 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3kg de dovlecei
  • 500g piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija de teline verde
  • 5 fire de patrunjel
  • 5 lg de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 lg parmezan ras
  • 2 oua
  • jum de lingurita de nucusoara

Sosul de rosii:

  • 400g rosii in bulion(cubulete)
  • 1 lingurita de zahar
  • usturoi praf
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 2 lg de uli de masline
  • 1/2 pahar de apa
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de Dovlecei si Piept de pui:

1.Am curatat si am tocat legumele marunt si le-am calit in ulei de masline,si usturoiul tocat marunt.

2.Am tocat pieptul de pui si l-am pus peste legumele,usor prajite.Am lasat cu capac,la foc mic,pana zeama a scazut si am lasat putin sa se prajeasca si carnea.Am pus sare,piper dupa gust,patrunjelul tocat marunt,am mestecat si am stins focul.Am lasat sa se raceasca.

3.Am pregatit sosul:

-intr-un bol am pus sosul de rosii,origano,busuioc,apa,am potrivit de sare si piper,usturoiul ras,ulei de masline si am mestecat.

4.In robot am pus carnea,oua,parmezan ras,nucusoara si l-am mestecat,pana s-a maruntit carnea si a dejenit ca o pasta mai groasa.

5.Am spalat dovleceii,am taiat extremitatile si le-am taiat felii circa 3mm.

6.Am uns o tava cu putin ulei,am pus dovlceii,am intins carnea,am pus sosul de rosii,iar dovlecei.....asa pana cand ultimul strat e  carnea si sosul de rosii.

7.Am dat la cuptor,la 180°timp de o ora.Pana s-a rumenit.Verificati cu furculita daca dovleceii sunt facuti.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de Dovlecei si Piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca