Musaca de dovlecei

de lira in Porc, 16 Mai 2011 | 4031 vizualizari

 

O reteta foarte rapida care seamana o tenta cu Varza a la Cluj. Probabil ca nu o fi cea mai apetisanta prezentare, dar gustul spune totul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei  2 mai mari, in cazul meu)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei (sau jumate rosu, jumate verde)
  • 1/2 kg carne tocata
  • 1 conserva de 400 g rosii cubulete
  • sare
  • piper
  • boia
  • busuioc
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de dovlecei:

Dovlecei se dau pe razatoare, se presara putina sare si se lasa jumatate de ora ca sa lase surplusul de apa, dupa care se scurg.

Se pune intr-o tigaie ceva mai mare ceapa si ardeiul la calit, iar dupa ce se inmoaie se aduga dovlecelul scurs de apa Condimentam cu piper si boia, sare nu a mai fost nevoie pt. ca am pus la inceput in dovlecei, dupa care adaugam conserva de rosii. Amestecam sa se omogenizeze totul, adaugam carnea tocata, busuiocul si cimbru (cine are proaspat, cu atat mai bine) si luam de pe foc in momentul in care carnea si-a schimbat culoarea.

Transferam toata compozitia intr-un vas rezistent la transfer uns cu ulei si dam la cuptor pentru 45 minute. Noi am servit cu smantana alaturi. Este o reteta rapida si merge foarte bine atunci cand vrei ... altceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne si cascaval