Am ales sa fac musaca in forma de chec...si de data aceasta cu cartofi piure, a iesit o bunatate!
1. Fierbem cartofii, apoi ii scurgem, lasam putina apa si-i facem piure adaugand si untul, apoi il saram dupa gust.
2. Tocam carnea, impreuna cu ceapa, ciupercile si patrunjelul.
3. Intr-o tigaie adanca incalzim usor uleiul si apoi adaugam compozitia de carne si vinul. Lasam zece minute sa fiarba usor.
4. Punem rosiile pasate( in jur de 3-4 linguri), apoi condimentele, boiaua, piperul si sarea dupa gust. Fierbem inca 10 minute la foc mic cu capacul pe tigaie.
5. Facem sosul alb, punem untul in tigaie apoi, faina si amestecam rapid, stingem cu putina apa( supa de legume sau lapte ce dorim) si adaugam smantana, apoi dam un clocot, adaugam nucsoara si sare dupa gust, lasam pe foc 5 minute amestecand tot timpul.
6. Luam o forma de chec( cozonac) si punem primul strat de piure( nu e nevoie sa o ungeti dar daca doriti o puteti face cu putin unt). Eu am o forma destul de mare.
7 Al doilea strat va fi cel de carne, apoi cel de sos alb( pe care il vom imparti in doua).
8. Asezam din nou un strat de piure si deasupra restul de sos alb.
9. Amestecam intr-un vas o lingura de pasatta de rosii cu putina apa si busuioc tocat si turnam deasupra ultimul strat.
10 Radem parmezan si asezam tava pe tava de cuptor tapetata cu hartie de copt( este posibil sa curga si asa nu vom avea probleme), si dam la cuptor la 200 grade pentru 45-55 minute.
Servim cu smantana...e delicioasa!