Musaca de cartofi cu broccoli și gouda

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 23 Apr 2016 | 4217 vizualizari

 

INGREDIENTE

700 g cartofi 450 g broccoli 150 g gouda 50 g unt 50 ml ulei 2 linguri făină 500 ml lapte 3 ouă sare piper sos de maioneză sau iaurt/smântână cu usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu broccoli și gouda:

Cartofii se spală și se pun la fiert în apă cu sare pentru 15 minute. Se scot în apă rece, se curăță de coajă și se taie rondele. Broccoli se desface buchețele cât mai mici, se spală și se pune la fiert max. 5 minute.  Se scoate imediat în apă rece, după care se lasă la scurs. Ungem cu unt o tavă termorezistentă. Aranjăm jumătate din cantitatea de cartofi în tavă. Punem broccoli peste cartofi și ne apucăm să facem sosul. Într-o tavă punem restul de unt și uleiul. Călim făina și turnăm laptele.  Se amestecă energic cu un tel pentru a nu obține cocoloașe. Se oprește focul, adăugăm pe rând ouăle, amestecăm până la omogenizare după fiecare. Adăugăm brânza gouda dată pe răzătoarea mare. Condimentăm cu sare și piper. Turnăm jumătate din sos peste broccoli. Aranjăm și restul de cartofi deasupra și turnăm restul de sos. Se dă la cuptor încălzit în prealabil la 180 Grade C pentru 45-50 min sau până se rumenește ușor deasupra. Se servește cu  sos de maioneză sau sos de iaurt/smântână cu usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu broccoli și gouda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

laura_n 1

25.04.2016, 13:47

big like!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:18

Yamyy!

Ancutsa 1

08.08.2016, 19:10

Interesanta combinatie, mi-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete pane