Pentru ca piticii m-au rugat sa le fac o “musaca a la gradi” ,n-am avut incotro si la o ora la care eu de obicei nu gatesc, m-am apucat voiniceste de treaba.:))
Scuzati calitatea pozelor,insa lumina nu m-a ajutat de data asta…
1.Dupa ce spalati si curatati de coaja cartofii, ii taiati felii(nu foarte subtiri),apoi ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie pt copt.Ungeti feliile de cartofi cu ulei de masline si ii condimentati cu sare,piper si rozmarin. Dati la cuptorul preincalzit la 200 gr,timp de 15-20 minute.
2.Amestecati carnea tocata cu morcovul dat pe razatoare si ceapa verde taiata marunt,apoi condimentati cu sare si piper.
3.Intr-o tigaie incingeti uleiul si puneti compozitia cu carne.Amestecati si lasati carnea la foc pana ce isi schimba culoarea si textura.
4.Adaugati rosiile taiate in doua sau in patru parti, daca sunt mai marisoare.Mai lasati pe foc 2-3 minute.(eu am adaugat si in compozitie putin patrunjel tocat)
5.Bateti oul cu cele 2 linguri cu smantana,iar cand compozitia cu carne nu mai este fierbinte, incorporati amestecul cu smantana.
6.Intr-un vas de yena uns cu putin ulei,asezati un strat de felii de cartofi,compozitia cu carne,strat de cartofi si deasupra cateva felii de rosii.
7.Separat intr-un bol, amestecati cascavalul/mozzarella,smantana si laptele,apoi distribuiti uniform peste musaca.
8.Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de ~ 30-35 minute.
9.Puteti servi cu patrunjel proaspat, tocat marunt.
Pofta buna!