M-a inspirat discutia amuzanta despre clatite de ieri-alaltaieri,!
Prima data am pregatit umplutura. Am curatat si taiat marunt ceapa si usturoiul, le-am calit in unt intr-o tigaie mai adanca, am adaugat carnea tocata si am lasat sa se prajeasca nitel, am pus apoi boia, sare, piper, cimbru si am turnat cam 100 ml de apa si am fiert compozitia pana a scazut lichidul. Cand s-a racit un pic am adaugat o lingura de smantana groasa.
Din faina, oua sare si lapte am facut aluatul de clatite. La sfarsit am adaugat un pic de apa minerala. Uneori le fac si doar cu apa minerala, fara lapte. Am lasat sa se odihneasca aluatul vreo 15 minute. le-am copt intr-o tigaie antiadeziva punand din cand in cand un pic de ulei, de obicei cand s-au copt pe o parte, desprind marginea si pun un Pic de ulei apoi le intorc.
Am umplut clatitele, le-am cladit intr-un vas termoreziztent, am pus deasupra cateva felii subtiri de unt si le-am dat la cuptor pentru 15 minute .
Pentru sos am calit in unt ceapa, ardeiul taiat marunt, rosia taiata bucatele, cu sare , piper si bioa, cand totul s-a inmuiat am turnat smantana de frisca, am dat in clocot, am maruntit cu blenderul si am trecut apoi sosul prin sita. L-am servit fierbinte , langa clatite.