Musaca 2 in 1

de oana_d in Vita, 16 Dec 2010 | 6192 vizualizari

 

Am numit-o asa pentru ca este o combinatie intre musacaua de cartofi si aceea de vinete.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de vita fara os,
  • 2 oua,
  • 4-5 cartofi,
  • 1-2 vinete,
  • 2 cepe mari,
  • un morcov,
  • 2 rosii,
  • sare, piper,
  • ulei,
  • patrunjel verde tocat;
  • sosul: smantana,
  • 1 ou,
  • lapte sau apa,
  • cascaval ras,
  • ketchup.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca 2 in 1:

Carnea se portioneaza si se da prin masina.

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Se inabusa in ulei apoi se da prin masina de tocat impreuna cu morcovul curatat si spalat.
Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Vinetele se spala si se taie rondele, apoi se trag in ulei pana se rumenesc. Carnea se amesteca cu doua oua intregi, patrunjel tocat, sare, piper.

Apoi se pune un rand de cartofi pe fundul tigaii, se acopera cu jumatate din carne. Se pune un rand de rondele de vinete si unul de rosii taiate tot rondele. Daca raman spatii, le umpleti cu cartofi.Se pune restul de carne, apoi se aranjeaza deasupra un rand de cartofi mai rumeniti si se face un sos din oul batut cu smantana si putin lapte, cu sare sau Delikat, daca mai trebuie. Se da la cuptor la foc potrivit aproximativ o ora.

Se serveste cu ketchup.

TIPS-URI

1

iese mai gustoasa daca si carnea este calita in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca 2 in 1" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si carne de vita