Aceste muraturi asortate le prepar in fiecare toamna. Sunt grozav de bune.
Cum pregatesc eu muraturi asortate:
Legumele se spala. Gogonelele se lasa intregi, conopida se desface in buchetele, morcovul se taie rondele (putem sa facem si floricele din morcov), ardeiul iute fie se pune intreg in cazul in care muraturile le puneti toate la un loc (intr-un bidon mai mare) sau il taiem in 2-3 bucatele in cazul in care muraturile le punem in borcane de sticla mai mici. Telina si hreanul se taie feliute, varza rosie se taie fasii.
Aranjam legumele in straturi, repartizand printre muraturile asortate boabele de mustar, boabele de piper, usturoiul.Frunzele de telina le punem deasupra peste tot continutul borcanelor cu muraturi asortate.
Se face o solutie de apa cu sare (50 g sare la 1 litru de apa). Punem peste borcanele cu muraturi asortate apa cu sare, se pun capacele si cu ele la camara.
1
Aceste muraturi asortate se servesc la diverse preparate ca salate.