Focaccia in vas Zepter

de Lorra in Pizza, 24 Iul 2013 | 6284 vizualizari

 

Mai ceva ca la cuptor, vasul Zepter este ideal pentru coacere !

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 200 gr. faina
  • 1 cartof mic (100 gr.)
  • 100 ml. apa
  • 20 gr. unt
  • 10 gr. drojdie
  • 1 lingurita ulei
  • un praf de sare
  • Topping :
  • 150 gr. carnati
  • 100 gr. cascaval afumat
  • piper negru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia in vas Zepter:

Se fierbe cartoful in coaja, apoi se curata si se zdrobeste cu furculita.

Faina se pune intr-un castron iar in mijlocul ei se face o adancitura in care se pune cartoful, untul la temperatura camerei, uleiul, drojdia dizolvata in apa calda si putina sare.

Se framanta pana devine un aluat nelipicios dar moale.

Se intinde aluatul intr-o folie alimentara si se lasa 30 min. sa creasca.

Intre timp se pregateste toppingul astfel : se taie carnatii felii subtiri si cascavalul in cubulete.

 In vasul rece, se pune hartie de copt si se aseaza aluatul. Deasupra se pun carnatii si cascavalul, apoi se presara piper si busuioc dupa preferinta.

Se pune pe ochiul cel mai mic al aragazului (la foc mic), pentru c.c.a. 20 min. cand acul indicator ajunge la jumatatea zonei verzi.

Apoi se opreste focul, se mai lasa 5 min. si se scoate preparatul din vas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia in vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

COMENTARII (20)

Lorra 1

19.08.2013, 21:38

silvi0ara 1

25.08.2013, 15:18

Lorra 1

25.08.2013, 16:09

Silvioara

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]