Mujadarah - Orez cu linte - Palestina

de Mitinita in Mancaruri de post, 21 Mar 2011 | 3718 vizualizari

 

Noua ne-a placut foarte mult orezul gatit astfel, fetita mea are o afinitate pentru ceapa prajita,deci acest topping a avut mare succes la ea!

 

INGREDIENTE

  • 1 cup linte
  • 2 cup orez
  • 2 cepe mari
  • 3 cup apa
  • 1 lingurita chimion
  • 1/4 cup ulei
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mujadarah - Orez cu linte - Palestina:

Se taie ceapa cubulete sau fideluta si se prajeste.

Cand e maronie la culoare, se scoate si se adauga lintea,apa,sarea si piperul.

Se fierbe cam 10 minute sau pana cand lintea e fiarta pe jumatate.

Se adauga orezul si chimionul si se mai tine pe foc pana e gata si orezul.

Se serveste garnisit cu ceapa prajita.

 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200 ml 

2

nu e neaparat sa prajiti in aceeasi oala,eu am o oala mica de fonta si am prajit tot acolo

Daca ti-a placut reteta noastra "Mujadarah - Orez cu linte - Palestina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kuşeri- Orez cu linte si macaroane( de post)