Muffins cu morcovi si zahar brun

de Corinuta in Prajituri, 10 Oct 2013 | 5643 vizualizari

 

Am facut dupa reteta Jamilei, cu putine modificari si injumatatita. Tare bune au iesit, nu foarte dulci dar pufoase:x:x:x

 

INGREDIENTE

  • 200 g morcovi rasi
  • 150 g faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar brun
  • 75 m ulei
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu morcovi si zahar brun:

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol.

In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul brun si zaharul vanilat pana se topesc, apoi se adauga uleiul si morcovii rasi si se amesteca bine.

Se toarna ingredientele uscate peste cele umede si se mixeaza pana la omogenizare.

Se aseaza aluatul obtinut in forme de briose, mie mi-au iesit 12 bucati. Nu le umpleti pana sus pentru ca vor mai creste putin. Se coc briosele aprox. 40-50 de minute la 180 de grade. Verificati cu scobitoarea sa fie coapte.

Se pudreaza cu zahar sau se pot glazura, eu am considerat ca sunt destul de dulci.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pot adauga si stafide in aluat

2

se pot glazura cu o glazura de branza daca va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu morcovi si zahar brun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede