Muffins cu dovleac

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 3 Feb 2013 | 3677 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 gr. faina,
  • 250 ml. lapte,
  • 3 oua,
  • 150 gr.unt,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • 250 gr. piure de dovleac,
  • 100 gr. zahar,
  • 100 gr. miere,
  • 2 pliculete praf de copt.

Pt glazura:

  • 160 gr. zahar pudra,
  • 3 linguri apa.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu dovleac:

Spalam dovleacul. Cel folosit de mine a a vut cam 1,5 kg. L-am curat de seminte si apoi l-am feliat. Am curatat jumatate din felii de coaja si le-am introdus in cuptor (celelalte felii le-am copt presarate cu scortisoara si nuci, rezultand astfel o alta gustare sanatoasa si bineinteles - delicioasa) , acoperind tava cu folie de aluminiu. Sunt gata destul de repede. Nu pot sa va dau un timp exact, dar incercati felia intepand-o cu o furculita. Cand aceasta strapunge felia cu usurinta e clar ca dovleacul este copt. Asezam feliile intr-un bol si le pasam. Gata piureul!!!

Apoi amestecam ingredientele uscate, respectiv faina, praful de copt, zaharul si scortisoara şi separat, pe cele umede: untul la tempera camerei cu ouale, mierea, laptele si piureul de dovleac.

Incorporam ingredientele uscate in cele umede, mixand usor, la viteza minima. Asezam hartiutele de briose in tava, apoi le umplem cam trei sferturi. Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si le lasam la copt, la foc mediu, aproximativ 30 minute. Va veti da seama cand sunt gata pentru ca se vor rumeni frumos la suprafata.

La final am pregatit cea mai simpla glazura din lume: am amestecat zaharul pudra foooarte bine cu 3 linguri de apa.

Lasam briosele sa se raceasca si le ungerm cu glazura alba.

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]