Muffins cu dovleac

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 3 Feb 2013 | 2799 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 gr. faina,
  • 250 ml. lapte,
  • 3 oua,
  • 150 gr.unt,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • 250 gr. piure de dovleac,
  • 100 gr. zahar,
  • 100 gr. miere,
  • 2 pliculete praf de copt.

Pt glazura:

  • 160 gr. zahar pudra,
  • 3 linguri apa.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu dovleac:

Spalam dovleacul. Cel folosit de mine a a vut cam 1,5 kg. L-am curat de seminte si apoi l-am feliat. Am curatat jumatate din felii de coaja si le-am introdus in cuptor (celelalte felii le-am copt presarate cu scortisoara si nuci, rezultand astfel o alta gustare sanatoasa si bineinteles - delicioasa) , acoperind tava cu folie de aluminiu. Sunt gata destul de repede. Nu pot sa va dau un timp exact, dar incercati felia intepand-o cu o furculita. Cand aceasta strapunge felia cu usurinta e clar ca dovleacul este copt. Asezam feliile intr-un bol si le pasam. Gata piureul!!!

Apoi amestecam ingredientele uscate, respectiv faina, praful de copt, zaharul si scortisoara şi separat, pe cele umede: untul la tempera camerei cu ouale, mierea, laptele si piureul de dovleac.

Incorporam ingredientele uscate in cele umede, mixand usor, la viteza minima. Asezam hartiutele de briose in tava, apoi le umplem cam trei sferturi. Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si le lasam la copt, la foc mediu, aproximativ 30 minute. Va veti da seama cand sunt gata pentru ca se vor rumeni frumos la suprafata.

La final am pregatit cea mai simpla glazura din lume: am amestecat zaharul pudra foooarte bine cu 3 linguri de apa.

Lasam briosele sa se raceasca si le ungerm cu glazura alba.

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bucatardinpasiune 1

04.02.2013, 19:03

Au aceasta culoare de la piureul de dovleac!

Ina 1

05.02.2013, 20:17

ionela2682 1

08.02.2013, 16:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu smantana si gem de capsuni