Mucenici umpluti

de Gherca Daniela in Dulciuri, 7 Mar 2016 | 6244 vizualizari

 

Anul acesta am vrut sa incerc o altfel de reteta de mucenici si am ales sa ii umplu cu o crema de nuca si cacao, au iesit super deliciosi! Un aluat super pufos si foarte gustosi, merita sa ii incercati!
Eu m-am cam grabit, dar voi daca incercati poate va ies mai frumosi la aspect :D cu un bebe mic, trebuie sa fac treaba repede!
 

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600g faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 110g zahar
  • 1 ou + 1 albus de ou
  • 300ml lapte
  • 110g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenta vanilie

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte

Umplutura:

  • 150ml lapte
  • 60g zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 lingura esenta rom

Sirop:

  • 350g apa
  • 70g zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 anason stelat
  • 1/2 baton scortisoara

In plus:

  • nuca macinata
  • miere
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici umpluti:

Pentru aluat:

Punem faina intr-un lighean cu sarea apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in 2 linguri zahar, apoi presaram putina faina deasupra, lasam pana crapa. Laptele il incalzim putin (nu fierbinte) cu zaharul, vanilia si esenta de vanilie si le adaugam in ligheanul cu faina, punem si oul cu albusul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) si incepem sa framantam un aluat omogen. Treptat adaugam si untul topit pana il incorporam bine. Rezultatul un aluat pufos, care sa nu se lipeasca de maini si usor de manevrat. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul, acoperit cu folie plastic.

     Pentru umplutura:
Intr-un ibric punem toate ingredientele in afara de rom si le dam la foc mic pana dau un clocot, apoi stingem focul si lasam sa se racoreasca putin dupa care punem si esenta de rom, iar cand s-a racit complet este numai bun de intins pe aluat.

Pentru sirop:
Apa impreuna cu zaharul si mirodeniile le punem intr-un ibric pe aragaz la foc mediu pana se topeste zaharul, apoi lasam sa se racoreasca, iar cand este caldut putem sa insiropam mucenicii.

       Dupa ce a crescut frumos aluatul, il impartim in 15 bucati, fiecare bucata cantareste cca. 100g, pa care le intindem intr-o forma dreptunghiulata de cca. 10l-28Lcm. Ungem
fiecare dreptunghi cu crema de nuca si rulam usor, dupa care ii forma 8. Asa procedam cu toate bilele de aluat.
      Punem mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lapte si ii dam la cuptorul incins pana sunt rumeni si frumosi.
     Cand ii scoatem, lasam sa se racoreasca putin, apoi ii bagam in sirop cca.1-2 secunde si ii asezam pe o farfurie unde ii ungem cu miere si presaram deasupra nuca macinata.
Foarte pufosi si super buni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

09.03.2016, 22:40

Sigur sunt o minunatie!

elucubratiiculinare 1

10.03.2016, 16:22

deliciosi

cristina1985 1

24.07.2019, 22:20

Buna reteta! Parca sunt mai buni fara sirop!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici moldovenesti umpluti de post