Mucenici muntenesti

de divainbucatarie in Dulciuri, 7 Mar 2011 | 9217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 l apa
  • 500 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 500 g nuci tocate
  • 500 g mucenici copti – la punga, din comert
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Punem apa la fiert impreuna cu coja de lamaie si portocala, zaharul, esenta de vanilie si sarea. O lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi strecuram coaja rasa. Punem iar la fiert apa adaugand mucenicii. Nu vom adauga nuca la fiert pentru a nu inegri zeama. Operatiunea va dura 25-30 de minute. Acum putem adauga in oala nuca macinata si 1/2 lingurita scortisoara.Servim mucenicii intr-un castron, presarand daca mai doriti nuca macinata si un praf de scortisoara.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (36)

adry88 1

11.06.2011, 16:59

Dya Daniela Andrei 1

08.03.2012, 19:50

Nu am mancat niciodata mucenici pregatiti in acest fel cred ca sunt tare buni, poate imi fac curaj anul viitor sa ii pregatesc si eu asa! Arata foarte bine!

Sim0na 1

08.03.2012, 20:53

Abia astept sa pap maine de la mama! Pupici Cristina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti