Mucenici moldovenesti

de adry88 in Dulciuri, 27 Mar 2014 | 2644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 150 ml ulei
  • coaja de portocala
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub drojdie
  • Sirop
  • 300 g zahar
  • 500 ml apa
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Uns
  • 3 linguri miere
  • nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Intr-un bol adaugam faina,o amestecam cu zaharul,coaja de portocale,sare,facem gaura in mijloc adaugam oaule batute,drojdia dizolvata cu putina apa calduta,smantana si incepem sa framantam adaugand treptat laptele,(daca mai este nevoie adaugam lapte sau apa)la final framantam coca cu ulei(caldut)cca 20 min dupa care acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,

Dupa ce a crescut aluatul rupem cate o bucata si pe masa unsa cu ulei,formam snururi dupa care le rasucim formand cifra opt,

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta intre ei,

Ungem colacii cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte,dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos deasupra,

Intre timp pregatim Siropul-intr-un ibric adaugam apa,zaharul si lasam sa fiarba cca 5 min dupa care oprim focul si adaugam zaharul si esenta de vanilie,

Dupa ce s-au racit putin mucenici ii trecem prin sirop si ii asezam pe o tava,repetam pana terminam,

Incalzim putin mierea si ungem mucenici dupa care preseram nuca macinata

Daca mai ramane sirop putem turna unsor  deasupra la muceni si dam la rece pana isi trage siropul,

Eu am facut si mucenici umpluti cu crema de ciocolata, 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Sfintisori sau Mucenici moldovenesti