Mucenici moldovenesti

de ianculubita in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 7252 vizualizari

 

Acum si varianta moldoveneasca

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 1 cub de drojdie
  • 4 oua
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 cana cu lapte
  • arome
  • miere
  • nuca macinata
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Drojdia dizolvata cu putin lapte caldut o amestecam cu faina cernuta, ouale batute cu putina sare, zahar si arome. Framantam aluatul ca pentru cozonac, adaugand cate putin lapte, iar la sfarsit unt topit. Acoperim vasul si lasam sa creasca apoi din aluat rupem bucatele in asa fel ca sa fie egale, facem sul si impletim forma 8. Punem in tava unsa si tapetata cu faina, mai lasam sa creasca in tava, apoi dam la cuptor 30 minute. Dupa ce s-au racit ungem cu miere si presaram deasupra nuca macinata.

Servim familia dar nu uitam nici de cei morti!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de Desert mucenici moldovenesti pufosi, mostenita de la mamaia