Un desert mai fin,mau pufos si mai aromat ca cel din randurile urmatoare,pe care vi-l voi prezenta,rar gasiti !
Pune zaharul brun,untul si 150 ml din smantana intr-o cratita,la foc mediu,si amesteca mereu pana ce zaharul se dizolva si untul se topeste. Lasa compozitia sa clocoteasca un minut sau doua,amestecand mereu,apoi ia cratita de pe foc si lasa sosul sa se raceasca. Caramelul rezultat este deliciu!:)
Toarna restul de smantana intr-un blender cu zeama de lamaie.Amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza,se ingroasa si devine cremoasa. Toarna putin sos de jur imprejurul a 3 castronele,farfurii de sticla si ,pentru efect,manjeste-l putin putin din loc in loc.Imparte mousse-ul de banane pe farfurii si toarna deasupra mult caramel. Foloseste o lingurita ca sa dai o forma valurita caramelului in mousse si lasa la rece pana servesti.
Chiar inainte de a servi, curata si taie banana pastrata.Pune bucati de banana peste mousse si rade deasupra putina ciocolata neagra.
Pofta buna !