Mousse au chocolat

de danakarin in Dulciuri, 21 Apr 2013 | 11117 vizualizari

 

Va invit sa savurati aceasta specialitate a cofetarilor francezi: repede si bun!

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolată amăruie de calitate buna cu un conţinut ridicat de cacao
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 4 ouă
  • 50 g de zahăr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse au chocolat:

Separam ouale, batem spuma si o lasam in frigider pana pregatim restul.

Amestecam galbenusurile cu zahar intr-o crema spumoasa, care isi tripleaza volumul. Batem frisca si o plasam de asemenea in frigider. Topim ciocolata pe baie de apa, o adaugam incetisor la crema de oua apoi mai adaugam albusurile batute, cu miscari de jos in sus  ca sa pastram textura aerata. Tot cu grija amestecam si frisca cu restul componentelor. Ceea ce obtinem este o crema destul de fluida, pe care putem sa o portionam cu usurinta. O punem in cupe si o lasam in frigider 3-4 ore. Eu am lasat-o doar doua...ca nu am mai avut rabdare. In acest timp isi castiga textura tipica de mousse.

Am servit cu afine proaspete. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]