La inceput cand am vazut aceasta supa, mi-am zis ca nici macar nu o voi incerca, apoi am zis ca nu pierd nimic! Familia sotului, sunt greci nascuti in Egipt, asa ca soacra are multe retete egiptene, si aceasta supa e una dintre cele mai preferate mancaruri ale sotului si acum, si preferata mea!
Se poate face cu zeama de la un pui fiert, sau cu 2 cuburi knor. E o planta care are frunzele asemanatoare cu cele ale basilicului, dar in general se gaseste in forma de planta uscata, la borcane sau congelata, eu o prefer pe cea congelata, se gaseste de cumparat la magazinele cu specialitate araba.
In fotografiile de mai jos, eu am fiert 3 pachete de molochia, in cazul in care va intrebati de ce e asa mult unt, dar bineinteles, puteti sa o faceti dupa gustul vostru.
Punem la fiert molokhia congelata in cele 8 pahare de apa, adaugam ceapa, rosia si knorul ( ptr cei care nu vor sa puna knor, pot folosi zeama de la un pui fiert ) si lasam la fiert pe foc mic cca 20 min, pana s-a fiert ceapa si rosia, amestecand incet din cand in cand. Intre timp, pisam usturoiul si punem intr-o craticioara untul cu usturoiul si coriandru amestecand pe foc mic cam 5 min pana se omogenizeaza dupa care adaugam in supa amestecand usor lasand inca 5 min.
Pofta buna!
1
Se mananca foarte bine cu orez basmati, se adauga intai supa in farfurie, dupa care adaugam orez dupa gust.
2
Daca doriti, puteti sa scoateti din supa, ceapa si rosia.