MOLOKHIA

de Doralinda in Supe, 11 Noi 2012 | 8819 vizualizari

 

La inceput cand am vazut aceasta supa, mi-am zis ca nici macar nu o voi incerca, apoi am zis ca nu pierd nimic! Familia sotului, sunt greci nascuti in Egipt, asa ca soacra are multe retete egiptene, si aceasta supa e una dintre cele mai preferate mancaruri ale sotului si acum, si preferata mea!
Se poate face cu zeama de la un pui fiert, sau cu 2 cuburi knor. E o planta care are frunzele asemanatoare cu cele ale basilicului, dar in general se gaseste in forma de planta uscata, la borcane sau congelata, eu o prefer pe cea congelata, se gaseste de cumparat la magazinele cu specialitate araba.
In fotografiile de mai jos, eu am fiert 3 pachete de molochia, in cazul in care va intrebati de ce e asa mult unt, dar bineinteles, puteti sa o faceti dupa gustul vostru.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de molokhia congelata
  • 8 pahare de apa
  • 2 cuburi knor
  • 1 ceapa taiata in patru
  • 1 rosie taiata in patru
  • 6 bucati de usturoi
  • 1 lingura de coriandru macinat
  • sare dupa gust
  • piper
  • 1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MOLOKHIA:

Punem la fiert molokhia congelata in cele 8 pahare de apa, adaugam ceapa, rosia si knorul ( ptr cei care nu vor sa puna knor, pot folosi zeama de la un pui fiert ) si lasam la fiert pe foc mic cca 20 min, pana s-a fiert ceapa si rosia, amestecand incet din cand in cand. Intre timp, pisam usturoiul si punem intr-o craticioara untul cu usturoiul si coriandru amestecand pe foc mic cam 5 min pana se omogenizeaza dupa care adaugam in supa amestecand usor lasand inca 5 min. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se mananca foarte bine cu orez basmati, se adauga intai supa in farfurie, dupa care adaugam orez dupa gust.

2

Daca doriti, puteti sa scoateti din supa, ceapa si rosia.

Daca ti-a placut reteta noastra "MOLOKHIA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Doralinda 1

19.11.2012, 20:09

Gabytza multumesc mult!

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 20:48

Foarte buna si combinatia usturoi-coriandru ii da o araoma deosebita
"Molokhia" sau "mlukhieh" este de fapt iuta;asa cum spui este o mancare foarte populara in lumea araba si in Egipt se gatea inca din epoca faraonilor;egiptenii o gatesc in mod frecvent cu porumbei sau crevete;paturile sarace o gatesc in schimb doar cu cubulete de Maggi de pui.
Daca vrei sa stii mai mult despre iuta( eu o gatesc proaspata)acesta e linkul la reteta mea( de asemenea eu folosesc si coriandru verde)

http://www.bucataras.ro/retete/mlukhiehsupa-de-iuta-cu-puispecific-tarilor-arabe-21929.html
"Mlukhieh" se usuca pentru prepararea unei salate si de asemenea a unei mancari numita"besara"(cu linte)

Vad ca faci si orez cu fidea!!!!!!!Delicios

Doralinda 1

02.12.2012, 22:26

Da, merge de minune cu orez! Multumesc ptr informatii! Asa e, si soacra mi-a zis ca se face cu carne de pasare, dar sotului si alti membrii din familia lui, nu mananca pasare de loc!!! De foarte mici copii! Asa ca eu o fac vegetariana! o sa ma uit acum pe site-ul tau. Te pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa chinezeasca cu legume