Mititei de casa

de vero_closca in Mezel de casa, 30 Mar 2010 | 57726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne de oaie
  • 500 carne porc mai grasa
  • 800 g carne de vita
  • 4-5 catei usturoi
  • un ardei iute
  • cimbu uscat
  • ienibahar
  • coriandru
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei de casa:

Se spala carnea, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare si se pune in compozitia de carne tocata alaturi de ardeiul iute foarte bine maruntit. Se adauga piper, coriandru, ienibaharu si cimbru. Se amesteca bine compozitia pana se omogenizeaza, se acopera cu o folie transparenta si se lasa la frigider 2-3 ore.

Compozitia se trece din nou prin masina de tocat la care se monteaza tubul pentru carnati. Pe masura ce iese carnea din masina, se rup mititeii si se asaza pe un platou uns cu putin ulei. Se mai baga la frigider 3 ore.

Cand gratarul este bine incins, se pun mititeii si se prajesc cate 4-5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu mustar, muraturi sau salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Melanzane alla parmigiana – Reteta simpla, rapida si plina de savoare

de vasimur 4

pe 29.08 la 16:08

Plăcinte daneze cu caise - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 29.08 la 13:57

Cheesecake cu Oreo - Rețeta delicioasă, fără coacere

pe 29.08 la 11:55

Tiramisu cu sticksuri de ciocolată - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.08 la 09:31

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caltabos a la Costi