Mini-torturi dietetice, cu capsune

de _Alina_ in Dulciuri, 1 Oct 2014 | 4784 vizualizari

 

Ca sa nu traiesc cu sentimente de vinovatie cand mananc ceva dulce, am zis sa incerc o reteta mai light. ;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua medii
  • 50 g indulcitor natural, green sugar
  • 35 g amidon din porumb
  • 25 g cacao (11% grasime)
  • un praf de sare
  • Crema de iaurt cu capsune
  • 150g capsune (fara codite)
  • 250 g iaurt 0,1% grasime
  • 20 g indulcitor Green Sugar
  • 50 ml apa
  • 10 g gelatina granule
  • Crema de iaurt
  • 200 g iaurt 0,1% grasime
  • 10 g indulcitor natural (Green Sugar am folosit eu)
  • 50 ml apa
  • 5 g gelatina
  • 2-3 picaturi esenta de pepene galben
  • In plus: cateva capsune intregi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-torturi dietetice, cu capsune:

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile spuma cu 25 g indulcitor Green Sugar.

4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare, adauga apoi indulcitorul ramas (25g) si mixeaza pana cand spuma formeaza creste.

5. Toarna galbenusurile batute in albusurile spuma si inglobeaza-le prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca amidonul cu cacaoa si cerne-le, apoi inglobeaza-le in 2 transe in compozitie.

7. Pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10-15 minute. Dupa ce s-a copt scoate blatul la racit, apoi decupeaza 6 cercuri cu ajutorul unor inele inalte de inox (7 cm diametru). Lasa discurile de blat in formele cu care ai taiat, pentru asamblare.

Crema de iaurt cu capsune:

1. Hidrateaza gelatina 10 minute in apa, apoi dizolv-o pe bain-marie (respectand instructiunile de pe plic), apoi las-o sa se racoreasca 1 minut.

2. Capsunele paseaza-le cu un mixer vertical.

3. Mixeaza capsunele (cu un mixer de mana) cu iaurtul, indulcitorul si gelatina preparata conform instructiunilor. 

4. Repartizeaza in fiecare forma cate 2 linguri de crema, apoi pune cate o capsunica intreaga in mijlocul fiecareia si introdu in frigider pentru 10 minute.

Crema de iaurt

1. Hidrateaza gelatina si prepar-o conform instructiunilor.

2. Mixeaza iaurtul cu gelatina preparata si cu esenta.

3. Scoate tortuletele din frigider si repartizeaza crema in fiecare. Introdu-le apoi in frigider pentru 1 ora cel putin. Dupa ce cremele s-au intarit, scoate inelul usor si decoreaza cu o felie de capsuna.

S-aveti pofta!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

in locul capsunelor, puteti folosi alte fructe de sezon.

2

esenta de pepene galben poate fi inlocuita cu esenta voastra preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-torturi dietetice, cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

03.10.2014, 09:10

Cleme, mai intru din cand in cand.

_Alina_ 1

03.10.2014, 09:10

Va multumesc!

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 11:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini tort - pandispan cu cirese