Mini-tortulete vulcan de ciocolata

de Krystal in Torturi, 13 Sep 2016 | 3191 vizualizari

 

Este un tortulet dulce si delicios...se pot prepara 4 tortulete din acelasi aluat

 

INGREDIENTE

  • 600 g biscuiti petit beure
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 300 g ciocolata menaj
  • 200 g nuci tocate marunt
  • Visine din compot ( sau din alcool cine are )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tortulete vulcan de ciocolata:

Se prepara pasta pentru salam de biscuiti din 600 g biscuiti tritati , 200 g zahar , 200 g unt topit , apoi se amesteca sa devina o pasta. Dupa ce a devenit pasta , se pune in cupe de inghetata putin mai mari daca aveti niste folie transparenta ca sa nu se lipeasca pasta de biscuiti , apoi puneti pasta in asa fel incat sa faceti peretii cupei ca ramana mijlocul in forma de crater de vulcan. Se fac si niste discuri din pasta de biscuiti la marimea cupelor ca sa acopere la final de la umplutura. Se introduce in frigider pe timp de 1 ora. 

Intre timp se prepara ciocolata care se topeste pe baia de abur , iar cand este topita se ia de pe foc si se adauga nucile tocate marunt ca sa devina ca o crema mai densa.

Se scot cupele cu pasta de biscuiti si se pune crema in mijloc iar in mijlocul cremei se pune o visina si apoi se acopera cu discul de pasta de biscuiti si se pune in frigider pana a 2-a zi.

Se scoate din frigider si se scot mini tortuletele pe o farfurie si se elimina folia transparente si se pudreaza cu cacao , dupa care se lasa in frigider pana cand doriti sa mancati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tortulete vulcan de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mascarpone