Se face maiaua din lapte drojdie sare si faina si se tine in loc cald pana ce-si dubleaza volumul, intre timp amestecam zaharul cu ouale si aromele pana se topeste , o adaugam peste maiaua crescuta amestecam bine si incepem framantarea adaugand treptat faina.
Cand am obtinut un aluat nici prea tare dar nici moale incepem sa adaugam ulei framantand ff bine aluatul in acelasi mod cam 30 min.
Lasam sa se odihneasca putin si incepem formarea cozonacului intinzand jumatate din aluat pe care il umplem dupa preferinta cu cacao amestecat cu ulei, rahat nuci, stafide duppa preferinta.
Punem in forme si lasam tot in loc caldut sa creascaCoacem pt inceput la tmperatura mica dupa care iutim focul, in total cam o ora, scoatem cozonacii si-i ungem cu galbenus de ou peste care adaugam nuca de cocos, zahar, sau mac. si mai dam la cuptor pt 5 min
Stim ca sunt gata cozonacii nostrii numai dupa ce trec proba scobitorii.