Minitarta cu visine si caise

de T I M E A in Prajituri, 13 Iul 2013 | 5541 vizualizari

 

Vara e inca in toi, asa ca, in continuare trebuie sa ne bucuram de fructele de sezon si sa pregatim deserturi usoare.
Mie imi plac la nebunie atat visinele cat si caisele si le-am combinat pentru a face acest mic desert cat sa imi satisfac pofta de dulce. Sunt convinsa ca o sa va placa si voua tarta mea.

 

INGREDIENTE

  • 60 gr unt
  • 1 albus de ou
  • 2 lingurite zahar brun
  • un varf cutit sare
  • 1/2 lingurita coaja de portocala sau lamaie
  • 1 lingura suc de portocala/ lamaie
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100-120 gr faina
  • Umplutura:
  • 200 gr piersici
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita amidon
  • aprox 30 visine
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarta cu visine si caise:

Aluat:  frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam albusul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de 30 de minute.
Scoatem din frigider  si intindem o foaia putin mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa. 

Eu am folosit o tava dreptunghiulara din ceramica unsa cu putin unt. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele pe margini.

Umplutura: taiem fructele cubulete si le punem impreuna cu zaharul intr-un vas pe foc.

Lasam sa fiarba cateva minute  pana se topeste zaharul. Adaugam amidonul pe care il amestecam mai intai intr-un bol cu putina apa rece si apoi adaugam din compozitia fierbinte, amestecam si turnam inapoi in vasul de pe foc amestecand pana se ingroasa.

Turnam compozitia peste aluat si nivelam.

Visinele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam peste jeleul de caise.

Tragem marginile aluatului peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 30 min, pana se rumeneste deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra si servim.

TIPS-URI

1

Pentru o tarta mai mare, dublati cantitatile

2

Caisele pot fi inlocuite cu piersici/ nectarine

3

Tava folosita e de 22/13 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarta cu visine si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise si nectarine