Va invit la o portie de mini-rulouri delicioase servite cu o cafea tare.
Aluat
1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut 15-20 min.
2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.
3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta energic.
4. Se lasa la dospit 1 si 1/2 h - 2 h. Eu il folosesc aproape la orice de la pizza pana la cornuri si strudel. Este minunat.
Asamblare
1. Dupa ce aluatul a dospit, il taiem in parti egale si il intindem
2. Ungeti foaia de aluat cu putin ulei.
3. Se presara zahar brun si scortisoara peste foaia de aluat
4. Se ruleaza aluatul, se taie in bucati de 5 cm lungime, care se strag la unul din capete.
5. Puneti melcisorii intr-o tava si mai lasati 10 min inainte de a da la cuptor.
6. Introduceti tava in cuptor 40 minute la 180 °C.
7. Cand scoateti de la cuptor, ungeti rulourile cu un amestec de apa si zahar si acoperiti cu un prosop curat pentru 5 min.
1
Pentru aluat puteti inlocui apa cu lapte caldut (400 ml) si uleiul de palmier cu unt (50 g).