Pizza de post cu tofu

de Rocsi in Pizza, 23 Mar 2013 | 9087 vizualizari

 

Astazi as fi mancat pizza, insa stiind ca mama posteste am zis sa fac si una de post pentru ea.De obicei cand prepar ceva pentru mine incerc sa gasesc alternativa sa fac si de post, iar pizza de post chiar avem cu ce sa pregatim.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:(pentru doua blaturi):
  • 400 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie(25 gr)
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 cana apa minerala
  • Pentru umplutura:
  • 1 bol mic cu ciuperci conservate
  • 100 gr masline
  • 150 gr tofu cu ardei
  • 1 rosie
  • 2 cozi de ceapa verde
  • 1 lingura pasta de tomate
  • busuioc uscat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de post cu tofu:

Aluat:

Apa minerala o incalzim pana devine calduta. Drojdia o amestecam cu zaharul si o lingura de apa pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, drojdia dizolvata si uleiul. Turnam cate putina apa minerala pana aluatul devine omogem si nelipicios. Il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam intr-un loc cald la dospit.

Umplutura:

Ciupercile le spalam, le stergem cu un servet de bucatarie si le facem feliute. Maslinele le taiem rondele. Branza tofu o scurgem de zeama si o taiem cubulete. Ceapa verde o spalam si o taiem bucatele mici. Rosia o spalam si o taiem felii rotunde. Pasta de tomate o amestecam cu 2 linguri de apa si putin busuioc uscat.

Dupa ce si-a dublat volumul aluatul, rupem jumatate. Il intindem pe masa de lucru cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire. Ungem o tava rotunda cu margarina, tapetam cu hartie de copt si punem blatul. Il intepam cu furculita din loc in loc si il ungem cu sosul tomat. Punem bucatele de tofu, maslinele, ciuperci, iar bucati de tofu, ceapa verde iar deasupra feliile de rosii.

Introducem tava in cuptorul incins pana blatul este bine copt (cam 40 de minute). O scoatem cand este gata, o lasam putin sa se racoreaca apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de post cu tofu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (67)

Rocsi 1

24.03.2013, 22:23

Corina chiar ma bucur ca iti place

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 16:26

minunata Rocsi,minunata

Rocsi 1

23.07.2013, 21:17

Multumesc mult Ligia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza de post