Cu ciuperci si orez salbatic, o mancare vegetariana delicioasa!
Orezul salbatic apoi se spala se scurge. Rosiile se dau pe razatoare si se vor amesteca in compozitie.
Se curata in interior( se scobesc cu o lingura) dovleceii, ardeii. Ii frecam cu putina sare in interior.
Ceapa se toaca, morocovul se rade, verdeata se spala si se taie marunt. Curatam ciupercile si le taiem bucati mici. taiem si ardeiul. Stafidele se pregatesc. Avem doua variante.
Prima varianta( pe care am ales-o eu) si cea mai sanatoasa este amestecarea ingredientelor, potrivirea gustului de sare si piper si apoi umplerea dovleceilor.
A doua varianta ( pentru unele persoane mai gustoasa), se trag la tigaie in putin ulei de masline toate ingredientele pana se inmoaie, se potriveste gustul de sare si piper si se umplu dovleceii.
Se ia o tava de Jena si se toarna compozitia ramasa de la umplerea dovleceilor( mie mi-a ramas), se mai adauga pasta de rosii dupa gust, apa si uleiul de masline, apoi potrivim si gustul , sare piper si gata dam la cuptor pentru o ora.
Eu intai am tinut o jumate de ora deasupra pe aragaz apoi am mai dat o jumatate de ora la cuptor.
Sunt deliciosi, ii putem servi cu o lingura de iaurt alaturi.