Miniamandine

de Sim0na in Prajituri, 31 Mai 2012 | 9231 vizualizari

 

Aceasta prajitura a fost facuta luna trecuta, cu ocazia zilei mele. Eu am postat-o abia acum, si o dedic tuturor copiilor pentru ziua lor de maine, dar mai ales celor doua nepoate ale mele: maimutica de Andra si maimutica din burtica sorei mele :)
Sursa: http://savalaura.blogspot.com/2007/10/mini-amandine.html

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri cappuccino
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miniamandine:

Am separat albusurile de galbenusuri. Faina am amestecat-o cu cacao si praful de copt, si le-am cernut impreuna. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul. Albusurile le-am mixtat spuma impreuna cu sarea, apoi am adaugat zaharul, continuand mixarea cateva minute. Am adaugat apoi apa si amestecul de galbenusuri. La aceasta compozitie am adaugat faina in ploaie, amestecand cu o spatula de jos in sus. Am pus compozitia intr-o tava (38/26 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute, sau pana trece testul scobitorii.

Am lasat blatul la racit, apoi l-am taiat in doua pe inaltime. Cu un cutit bine ascutit am indreptat marginile blatului, reducand marimea acestuia la 34/31.

Cat blatul s-a racit, am pregatit siropul: apa, zaharul si cappuccino le-am pus intr-o craticioara pe foc, lasand sa fiarba 5 minute. Am adaugat si esenta de rom, apoi am stins focul si am lasat sa se raceasca.

Pentru crema, am lasat untul sa se inmoaie la temperatura camerei, apoi l-am mixat impreuna cu zaharul pudra, pana s-a dizolvat tot zaharul. Apoi am adaugat galbenusurile pe rand, unul cate unul, si cacaoa. Am mixat pana am obtinut o crema spumoasa.

Cand toate au fost pregatite, am trecut la ansamblare: am asezat pe un platou prima jumatate de blat, pe care l-am insiropat bine, apoi am adaugat jumatate din crema. Deasupra am pus si cea de-a doua jumatate de blat, pe care l-am insiropat. Am glazurat cu restul de crema, si am dat la frigider peste noapte (se poate si doar cateva ore).

A doua zi am taiat prajitura in patrate egale, si am ornat cu ciocolata alba si neagra, topita in prealabil.

Am asezat fiecare prajiturica in foite speciale, si le-am servit invitatilor!

TIPS-URI

1

Pentru ca blatul sa iasa mai inalt... folositi o tava cu un diametru mai mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miniamandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandina mamei