Mini tiramisu reteta cu crema de vanilie si ciocolata

de CameliaR in Dulciuri, 25 Ian 2016 | 6304 vizualizari

 

Nicio zi fără ciocolată! Plecand de la Tiramisu reţetă originală, am pregatit acest desert
De ceva vreme am văzut această rețetă și dacă tot avem un concurs cu ciocolată :) am zis că este timpul să vad cât de bune sunt aceste mini tiramisu. Rețeta îi aparține Laurei Adamache. Nouă ne-au plăcut foarte mult. Sunt delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Pișcoturi:
  • 3 ouă
  • 30 g amidon
  • 100 g zahăr
  • 60 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură esență de vanilie
  • Cremă de vanilie:
  • 200 ml lapte
  • 300 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 50 g făină
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Cremă de ciocolată
  • 150 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 50 g zahăr
  • Pentru însiropat pișcoturi:
  • 75 ml cafea solubilă preparată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tiramisu reteta cu crema de vanilie si ciocolata:

Tiramisu reţetă originală

Prima dată o să facem pișcoturile. Separăm albușurile de gălbenușuri și le punem in două boluri mari. Peste albușurile de ou punem un praf de sare și 50 g zahăr. Mixăm până obținem o bezea. Peste gălbenușuri punem 50 g de zahăr si 1 lingură de esență de vanilie. Mixăm până gălbenușurile își triplează volumul și se deschid la culoare. Într-un bol amestecăm făina cu amidonul iar apoi cernem amestecul de două ori. Adăugăm treptat amestecul de făina și amidon peste gălbenușuri. Punem câte 1 lingură și amestecăm cu mișcări largi folosind o lingură de lemn. După câteva linguri compoziția se îngroșă. Pentru a fluidiza compoziția trebuie să adăugăm 2 linguri de bezea și să amestecăm cu mișcări largi. Adăugăm toată făina cu grijă, punând cate 1 lingură și amestecăm usor. După ce am pus toata făina trebuie să încorporăm ușor și bezeaua. Punem câte 1 lingură și amestecăm cu grijă. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Introducem aluatul într-un poș și formăm cilindri. Introducem pișcoturile în cuptorul preîncălzit la 170 grade C. Coacem pișcoturile aproximativ 15 minute până se rumenesc puțin și uniform. Între timp ne apucăm de crema de vanilie. Punem într-o oală micî smântâna lichidă pentru frișcă, laptele și 1 lingură de esentă de vanilie. Punem oala la foc mediu până amestecul este fierbinte. Nu trebuie să fiarbă, doar să fie fierbinte. Într-ul bol separat, punem ouăle, zahărul, sarea și făina. Mixăm până se omegenizeaza. Când amestecul este fierbinte îl luăm de pe foc și îl turnăm peste amestecul de ouă. Amestecăm până se omogenizează. Punem compoziția în craticioară și o mai lăsăm la foc mic aproximativ 5 minute până se îngroasă. Amestecăm încontinuu cu telul. Luăm de pe foc, acoperim suprafata cremei cu o hârtie de copt sau folie pentru prospetime și o lăsăm să se răcească. Pentru crema de ciocolată trebuie să punem într-o cracticioară smântâna pentru frișcă și zahăarul la foc mediu. Rupem ciocolata în bucătele mici. Când smântâna este foarte fierbinte, luăm craticioara de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm cu un tel pana se topește complet. Lăsăm aproximativ 5 minute să se răcească.

Asamblare: Luăm 6 pișcoturi și le înmuiem în crema de ciocolată. Le asezăm pe un grătar și le lăsăm să se întărească. Le punem în frigider pentru 10 minute. Punem crema rămasă de ciocolată pentru 10 minute la frigider. Luăm celalate 6 pișcoturi iar dacă vreți puteți să scobiți interiorul pișcoturilor. Eu nu l-am scobit. Cu o linguriță le-am însiropat cu cafea. Nu puneți multă cafea pentru că se înmoaie foarte repede. Punem crema de vanilie într-un poș și umplem pișcoturile. Peste pișcoturile umplute punem pișcoturile glazurate cu ciocolatș. Scoatem crema de cicolatș din frigider și o mixăm până se deschide la culoare și se îngroașă. O punem din nou în frigider pentru 5 minute. Ornăm pișcoturile cu crema de vanilie si crema de ciocolată rămasă. Deasupra am pus ciocolată rasă. Sunt minunate!  

TIPS-URI

1

Puteți să folosiți și pișcoturi cumpărate, dar cele făcute în casă sunt mai delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tiramisu reteta cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert piersici umplute cu crema de ciocolata