Pentru aluat: Se amesteca ingrendientele (la temperatura camerei) pana se omogenizeaza. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune la rece 1 ora. Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri (cat formele de tarta). Ungem formele de tarta cu putin ulei sau punem hartiute pentru muffins si asezam aluatul in fiecare tarta,apasand usor pe margini. Coacem tartele pentru cca 30 de minute, le scoatem si le lasam la racit.
Pentru a nu se umfla aluatul, puneti in fiecare forma de tarta cateva boabe de fasole sau paste si dati-le asa la cuptor !
Pentru crema: Intr-o oala punem laptele cu continutul unei pastai de vanilie si lasam sa dea un clocot. Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, cand s-a topit zaharul, adaugam amidonul si amestecam sa nu se formeze cocoloase. Cand a dat in clocot laptele, turnam compozitia de mai sus de amestecam incontinuu, pana se ingroasa. Luam crema de pe foc si adaugam esenta de vanilie dupa gust. Umplem formele de tarta cu crema racita si ornam cu fructe !
Enjoy !