Aluat:
Sirop:
Umplutura:
Decor:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporam cate doua linguri de spuma de albus, una de pesmet, amestecam cu mixerul dar la viteza cea mai mica.
Repetam operatiunea pana incorporam toata cantitatea de albusuri batute, pesmetul, iar la final lingura de faina proaspat cernuta.
Preincalzim cuptorul la temperatura moderata.
Punem la foc potrivit apa+zaharul+esenta+praful de scortisooara pana se topeste zaharul. Tragem siropul deoparte de pe foc,il lasam sa se raceasca.
Asezam in tava formele de briose, punem cu lingura compozitie in forme si dam tava la cuptor pana se rumeneste continutul formelor frumos.
Scoatem tava din cuptor, lasam cca 2 ore la racit; scoatem continutul din forme si taiem capacele savarinelor.
Le scufundam in siropul racit si le scoatem pe hartiute de prajiturele.
Mixam frisca lichida cu smantana dulce+zaharul pudra si obtinem crema cu care vom umple savarinele,folosindu-ne de un pos + 1 dui zimtat.
Asezam capacelele peste crema iar deasupra lasam sa se scurga putina dulceata de capsuni.
Dam tava la rece, la frigider pana in momentul servirii...
Pofta buna!