Mini savarine

de Valclaudia in Dulciuri, 7 Apr 2014 | 8587 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de pesmet
  • 1 lingura de faina

Sirop:

  • 450 ml apa
  • 200 ml zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf de scortisoara

Umplutura:

  • 1 cutie mica frisca lichida Hulala
  • 1 cutie mica smantana dulce
  • 50 gr. zahar pudra

Decor:

  • dulceata de capsuni
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini savarine:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Incorporam cate doua linguri de spuma de albus, una de pesmet, amestecam cu mixerul dar la viteza cea mai mica.

Repetam operatiunea pana incorporam toata cantitatea de albusuri batute, pesmetul, iar la final lingura de faina proaspat cernuta.

Preincalzim cuptorul la temperatura moderata.

Punem la foc potrivit apa+zaharul+esenta+praful de scortisooara pana se topeste zaharul. Tragem siropul deoparte de pe foc,il lasam sa se raceasca.

Asezam in tava formele de briose, punem cu lingura compozitie in forme si dam tava la cuptor pana se rumeneste continutul formelor frumos.

Scoatem tava din cuptor, lasam cca 2 ore la racit; scoatem continutul din forme si taiem capacele savarinelor.

Le scufundam in siropul racit si le scoatem pe hartiute de prajiturele.

Mixam frisca lichida cu smantana dulce+zaharul pudra si obtinem crema cu care vom umple savarinele,folosindu-ne de un pos + 1 dui zimtat.

Asezam capacelele peste crema iar deasupra lasam sa se scurga putina dulceata de capsuni.

Dam tava la rece, la frigider pana in momentul servirii...

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini savarine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu pesmet